Titel
Vlag
Foto

Op 27 december 2004 zijn wij naar Bangkok vertrokken om vanaf daar wederom naar onze vrienden in Saigon te fietsen. De dag voor ons vertrek vernamen ook wij het nieuws van de tsunami, maar het was voor ons meteen duidelijk dat onze route ver verwijderd was van het rampgebied. Het grootste gedeelte van onze route liep door Cambodja. Hoewel de route minder avontuurlijk was dan wij ons van te voren hadden ingebeeld, hebben wij toch genoten van deze vakantie.
Cambodja blijkt een zeer goed bereisbaar land te zijn. Het avontuurlijke hoogte punt was het onverharde deel van 70 km van de weg tussen Sisophon en Siem Reap. Het culturele hoogtepunt was het bezoek aan de tempels van Angkor. Daarnaast hebben wij ook genoten van de boottocht naar Battambang, de rit naar Sihanoukville, enkele voortreffelijke restaurantjes in Phnom Penh en Battambang en de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Cambodjanen. Ons bezoek aan de Tuol Sleng gevangenis in Phnom Penh heeft een diepe indruk op ons achter gelaten.
Het aantal fietsdagen tijdens onze vakantie is beperkt gebleven omdat Anke de pech had uit te glijden bij het zwembad in Sihanoukville en daarbij haar arm kneusde. Fietsen over hobbelige of onverharde wegen zou met die arm pijnlijk en onverantwoord zijn. Wij zijn daarom maar met taxi's en Mr. Son naar Saigon gegaan, waar Ria en Ricco bereid waren om ons eerder dan verwacht te ontvangen. In Saigon hebben wij vooral weinig gedaan, alleen de fototentoonstelling over de nog steeds aanwezige effecten van Agent Orange is het vermelden waard. De vakantie hebben we afgesloten met een bezoek aan een resort in Mui Ne om te genieten van zon, zee, strand en boeken. Op 28 januari 2005 zijn wij veilig teruggekomen op Schiphol.

Voor vragen over onze vakantie zijn wij te bereiken via email op email-adres 1

Disclaimer
JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com